-Kávéfoltot tojássárgája és kevés vízből álló keverékkel is hatásosan tisztíthatunk. Utána langyos vízzel mossuk ki.
-Általános folttisztítóként aceton helyett az ecetsavat, citromsavat, vagy a citromlevet próbáljuk ki.
-Az ammóniatartalmú folttisztítókat helyettesíthetjük bórax-szal, nátrium-bikarbonáttal, ecettel. A bórax fehérítő hatással rendelkezik, tehát csak fehér textíliáknál alkalmazzuk.
-A csokoládéfoltot citromlé segítségével maradéktalanul eltüntethetjük.
-Ha tinta cseppen a ruhánkra, gyorsan dörzsöljük be meleg tejjel, de hatásos a citromos kezelés is. Szükség esetén többször cseréljük a tejet.
-Gyümölcs és zsírfoltot puha zsemlével tüntethetünk el a szövetből úgy, hogy a friss zsemlét sütőforróra melegítjük, és a meleg zsemlebéllel azonmód kidörgöljük a foltokat. Ezután természetesen meleg vízzel öblítsük át a ruhadarabot.
-Ha kezünket befogta a tinta, paradicsom- vagy citromlével könnyedén orvosolhatjuk a problémát.
-Ha véletlenül tea borult az abroszra, néhány csepp citromlé segítségével könnyen eltüntethetjük.
-Rozsdafoltra öntsünk citromlevet, majd öblítsük ki.
-Vörösborfoltot sóval, kevés citromlével, vagy langyos tejbe áztatással távolíthatunk el. Só helyett fehér ruhákhoz bóraxot is használhatunk. Fél órát hagyjuk rajta, majd mossuk ki.
-Vérfoltot hideg sós vízzel tüntethetünk el. Utána öblítsük ki a textíliát.
-Az izzadságfoltot ecettel távolíthatjuk el.
-A friss zsírfoltot burgonyakeményítővel szórjuk be, pár órát hagyjuk rajta, majd keféljük ki.
-A kötött holmin keletkezett zsírfoltot többször spricceljük be szódavízzel, majd egy tiszta nedvszívó ruhával itassuk fel.
-Mustárfoltot glicerines ronggyal dörzsöljük be, hagyjuk állni, aztán szappannal és hideg vízzel mossuk ki.
-Gyümölcsfolton segít a gyors leforrázás.Azoknál a gyümölcsfoltos ruháknál, amiket nem szabad forrázni, ecetet vagy citromot használjunk tisztítószerként.
-Néhány csepp citromlé kiveszi az abroszból a teafoltot.
-Koromfoltot óvatosan dörzsöljünk át friss kenyérbéllel.
-A spenótfoltot mosás előtt pár percre nyers burgonyapéppel dörzsöljük be